Consiliere psihologica diabet zaharat

Diabetul zaharat are un fundament fizic, care este insa combinat cu dificultati psihosociale complexe de multe ori ignorate, poate nu atat de mult de personalul medical cat de pacient sau familia lui. Astfel de intercalari pot fi subtile sau, din contra, coplesitoare.

Pe cat de mult a crescut prevalenta diabetului in randul populatiei globului, pe atat de mult, la nivel personal, momentul diagnosticului a ramas un posibil soc si o sursa de distres pentru indidiv si familie. Dintr-o data, pacientului ii este atribuita o eticheta care il diferentiaza de restul oamenilor si care invoca totodata consecinte neplacute asupra starii curente de sanatate cat si asupra bunastarii generale viitoare.

Mai mult, dupa diagnostic, este recomandat ca persoana sa exercite un control consistent asupra stilului de viata, indiferent daca obisnuia sau nu si inainte. Asadar, un control deficitar (datorat neadaptarii la boala) inseamna nu numai o monitorizare inadecvata a nivelului de glucoza din sange, cat si o calitate a vietii mai slaba si pierderea increderii in sine. Toate aceste aspecte conduc imediat sau in timp la dezvoltarea unor suferinte de ordin emotional sau psihologic. Consilierea psihologica intervine in:

  • suportul pacientilor si familiei in a face fata diagnosticului si a urma tratementul prescris de doctor;
  • identificarea si tratarea posibilelor stari anxioase si/sau depresive;
  • identificarea si tratarea posibilelor dificultati de adaptare;
  • identificarea si tratarea posibilelor tulburari de alimentatie;

In asistarea psihologica a persoanelor cu diabet zaharat lucrez in stransa colaborare cu dl Dr. Vlad Horia Chirila si dna Dr. Alexandra Zoran. Pentru pacientii clinicii Profidiab, sedintele de consiliere psihologica sunt gratuite, fiind decontate de casa de asigurari.

Nume serviciu Durata sedinta Tarif sedinta
Consiliere psihologică DZ 50 min 150 lei

Pentru mai multe detalii: click aici.

Disponibilitate in timp real: click aici