Consiliere vocationala

Acest serviciu se adreseaza in primul rand adolescentilor, aflati la inceput de drum in cariera. Datorita optiunilor variate din ziua de astazi cat si a variabilelor individuale ce tin de fiecare persoana in parte, se constituie o adevarata constelatie de posibilitati in alegerea profesiei.

Consilierea vocationala presupune o etapa de testare a personalitatiinivelului de inteligenta, si intereselor, urmata de interpretarea rezultatelor, discutarea lor cu clientul si analiza lor in contextul actual al pietii muncii.

  • Chestionarul de personalitate BFQ (Big Five Questionnaire) – timp de completare 15-20 minute

Se aplica incepand cu varsta de 13 ani pentru a oferi o imagine completa a personalitatii clientului. Chestionarul este un instrument de auto-evaluare, aplicat online cu ajutorul unui calculator. Personalitatea nu va indreapta direct spre o anumita ocupatie, insa influentează modul in care clientul abordeaza anumite sarcini, cat si tipul de sarcini pe care il prefera si in care este eficient. Cunoscandu-si personalitatea, va sti daca are deja dezvoltate trasaurile de care are nevoie pentru o anumită arie ocupationala, sau daca trebuie sa depuna un efort constient pentru a le dezvolta.

  • Chestionarul de inteligenta IST (Intelligenz-Struktur-Test 2000 R) – timp de completare 77 minute (timp total cumulat pentru toate subtestele) + aproximativ 15 minute instructajul

Se aplica incepand cu varsta de 14 ani pentru a evalua aptitudinea intelectuala generala (nivelul de inteligenta), precum si trei tipuri de inteligenta din structura sa: verbala, numerica si figurala. Itemii necesita utilizarea rationamentului si logicii in rezolvarea de probleme diverse si sunt aplicati online, cu ajutorul unui calculator. In functie de nivelul IQ variaza modul de abordare a diverselor activităti si tipul de activităti in care clientul poate avea succes profesional.

  • Testul de interese JVIS (Jackson Vocational Interest Survey) –  timp de completare 40 – 50 minute

Se aplica incepand cu varsta de 14 ani pentru a oferi un tablou detaliat al intereselor unei persoane si a modului in care acestea se relationeaza cu domeniile de studiu si cu lumea muncii. Chestionarul este un instrument de auto-evaluare, aplicat online cu ajutorul unui calculator. Profilul JVIS obtinut va releva interesele predominante si, pornind de la acestea, va oferi directii posibile de cariera.

Dupa etapa de evaluare formata din trei sedinte separate, cate una pentru fiecare test, urmeaza o ultima sesiune, de feedback si predare a raportului de evaluare, discutarea concluziilor si recomandari. Intreg procesul costa 320 lei si include 4 sedinte, aplicarea testelor, interpretarea rezultatelor, redactarea raportului si a recomandarilor cu privire la ce domenii de activitate se potrivesc cel mai bine profilului clientului. Pentru mai multe detalii sau programare vezi date de contact.