Consiliere psihologica/psihoterapie individuala

Psihoterapia sau consilierea psihologica este un proces ce se deruleaza intre tine si psiholog. Sedintele individuale sunt menite sa te ajute sa-ti imbunatatesti viata sau sa faci fata unor situatii dificile fara a fi nevoit sa treci prin toate problemele de unul singur.

Cel mai bun moment pentru a intra intr-un proces de terapie este atunci cand intampini o dificultate care iti cauzeaza distres si care interfereaza cu viata ta de zi cu zi. Distresul poate lua forma gandurilor negative, emotiilor, comportamentelor sau senzatiilor fizice precum durere, oboseala, dificultati de respiratie, cosmaruri etc. Este indicat sa nu astepti pana cand simptomele devin severe, ci sa cauti un terapeut mai devreme. Ai putea sa mergi la terapie si daca te simti deseori trist sau coplesit si lipsit de speranta in privinta unor aspecte ale vietii tale. Terapia te poate ajuta si daca iti e greu sa te concentrezi pe munca, scoala, daca ai anumite dependente, daca nu reusesti sa te integrezi intr-un grup, sa-ti gestionezi emotii puternice (precum furia, frica), daca ai dificultati in relatia de cuplu sau gasirea unui partener etc.

Cateodata, se poate sa-ti fie dificil sa iei decizia de a-ti cauta un terapeut. Mai sunt si altii in situatia ta. Iata cateva motive comune pentru care oamenii amana inceperea unui proces terapeutic:

 • Teama ca vei fi etichetat de ceilalti pentru ca ai ales sa mergi la psiholog;
 • Rusinea de a vorbi despre lucrurile dureroase din viata ta;
 • Greutate in a recunoaste fata de tine ca ai dificultati, ca lucrurile nu sunt tocmai ok;
 • Teama ca ceea ce ii povestesti terapeutului nu va fi pastrat confidential;
 • Neincrederea ca cineva te mai poate ajuta;
 • Aspecte financiare;

Daca totusi alegi sa incepi un proces de terapie, iata problematicile pentru care eu te pot asista:

 1. Anxietate;
 2. Depresie;
 3. Stres, insomnie;
 4. Tulburari de alimentatie;
 5. Gestionarea furiei;
 6. Dificultati in relatia de cuplu sau in gasirea/alegerea unui partener;
 7. Dificultati relationale in familie (relatia cu parintii, copiii si alte persoane);
 8. Dificultati sociale;

Ca psiholog si psihoterapeut, formarea mea de baza este de natura experientiala, ceea ce inseamna ca principalele modalitati de lucru (pe langa discutii) sunt expresive: jocuri de rol si dramatizare, desen, lucru manual, folosirea materialelor senzoriale (nisip, plastelina, lut, pictura cu degetele) muzica, dans, imagerie ghidata, lucrul metaforic. Pe langa discutii, terapia experientiala te ajuta sa dobandesti acces catre profunzimea emotiilor tale, a creativitatii, gandurilor si modului in care interactionezi cu ceilalti. In acelasi timp, inveti sa reflectezi asupra experientelor tale pentru a putea deveni mai confortabil in a lua decizii si a face alegeri personale in timp ce te eliberezi si te consolidezi pe Sine.

O premisa fundamentala a terapiei experientiale este faptul ca perceptia noastra ne determina comportamentele. Prin faptul ca re-experimentam si eliberam emotii negative reprimate in trecut, avem sansa de a simti emotii pozitive precum iubire, iertare, compasiune, si calm in viata noastra prezenta. In practica, terapia poate lua forme diverse deoarece este o terapie centrata pe client – asta inseamna ca preferintele si nevoile clientului sunt onorate, in detrimentul obiectivelor si directiilor stabilite de terapeut.

In practica mea, incerc sa integrez cat mai multe tipuri de interventie pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor mei, ajustand terapia in functie de tipologia fiecaruia. De aceea, ma inspir si din alte paradigme precum cognitiv-comportamentala, analiza tranzactionala, terapii scurte, EFT (emotion-focused therapy for couples), psihoterapie jungiana etc.

Nume serviciu Durata sedinta Tarif sedinta
Consiliere psihologică/psihoterapie individuala 50 min 150 lei

Pentru mai multe detalii: click aici.

Disponibilitate in timp real: click aici