Testare psihologica copii

Cabinetul Individual de Psihologie Pop Andreea este autorizat de Colegiul Psihologilor din Romania (cod de inregistrare RUP 10B7279) si detine licente de utilizare pentru urmatoarele instrumente de psihologice:

 • Bateria ASEBA pentru evaluarea comportamentului copiilor 6-18 ani;
 • Chestionar de evaluare a strategiilor de invatare SMALSI (8-12 ani si 13-18 ani);
 • Chestionar de evaluare a simptomelor adolescentului ASI-4;
 • Bateria de evaluare neuropsihologica NEPSY-II pentru copii 3-16 ani (in curs de aparitie);

Alte instrumente folosite:

 • Chestionar de interese vocationale JVIS (administrare online) pentru persoane peste 14 ani;
 • Test de inteligenta  IST (administrare online) pentru persoane peste 14 ani;
 • Inventar de personalitate BFQ (administrare online)pentru persoane peste 13 ani;
 • Teste proiective;
 • Teste de aperceptie tematica pentru adulti si copii si multe altele.

Evaluare psihologica pentru copii poate avea ca obiective:

 1. Evaluarea starii emotionale prezente;
 2. Identificarea motivelor ce stau la baza problemelor semnalate de parinti;
 3. Analiza relatiilor de dinamica dintre copil si parinti etc.

In urma evaluarii, se elibereaza un raport scris care contine rezultatele si recomandarile psihologului si care este confidential. Acesta va fi pus la dispozitia tertilor doar la solicitarea si cu acordul scris al parintilor. Raportul este valabil pentru o perioada de 30 de zile, fiind relevant doar pentru scopul solicitat si neputand fi generalizat pentru alte scopuri sau situatii. Raportul de evaluare nu poate fi utilizat in instanta, in procesele de divort si de stabilire a custodiei copilului. Pentru evaluarea psihologica a copilului este nevoie de acordul semnat din partea ambilor parinti.

Evaluarea copilului in functie de varsta:

evaluarea psihologica a copilului

In situatia I, cand copilul are intre 0-4 ani, cea mai importanta variabila este mediul in care el creste (familial, gradinita). Nevoile principale ale copilului sunt confortul, siguranta, increderea si iubirea.  In aceasta perioada, se va face o evaluare a dezvoltarii pe mai multe paliere – limbaj, motricitate, cognitiv, afectiv, social, autoservire. Pe langa asta, principala componenta evaluata este mediul de viata si relatiile dintre copil si parinti/alti ingrijitori.

In situatia II, cand copilul are intre 4-12 ani, mediul este in continuare important, insa se pune accent si pe evaluarea individuala a copilului. Prima sedinta se va derula doar cu parintii pentru aflarea istoricului si identificarea dificultatilor. La a doua sedinta se va prezenta familia, vom discuta impreuna iar mai apoi se va realiza evaluarea individuala cu copilul. In functie de situatie, va fi sau nu necesara o a doua intalnire individuala cu copilul. Apoi, urmeaza sedinta de feedback, din nou doar cu parintii, pentru impartasirea rezultatelor, concluziilor, recomandarilor si stabilirea unor directii viitoare, angajarea intr-un proces terapeutic.

In cea de-a treia situatie, copilul are intre 12-18 ani, este considerat adolescent. Mediul si relatiile de dinamica din familie raman importante, insa focus-ului este acum mult mai centrat pe copil. Prima sedinta se va derula doar cu parintii pentru aflarea istoricului si identificarea dificultatilor. A doua sedinta va fi dedicata adolescentului pentru evaluare individuala. Se poate dedica si cea de-a treia, daca este cazul. Apoi, urmeaza sedinta de feedback, din nou doar cu parintii, pentru impartasirea rezultatelor, concluziilor, recomandarilor si stabilirea unor directii viitoare, angajarea intr-un proces terapeutic.

Pentru mai multe detalii sau programare vezi date de contact. O sedinta dureaza 50 de minute, iar costul este de 100 lei/sedinta.